• 1403/05/07 - 09:46
  • تعداد بازدید خبر : 56
  • زمان مطالعه: 1 دقیقه

هفته جهانی تغذیه با شیر مادر

هفته جهانی تغذیه با شیر مادر

از سال ۱۹۹۲ میلادی، یکم تا هفتم اوت (دهم تا شانزدهم مرداد) به منظور ترویج فرهنگ شیردهی و توجه بیشتر جوامع به اهمیت شیردهی مادران به نوزادان، به عنوان «هفته جهانی تغذیه با شیر مادر» یا «هفته جهانی شیردهی» نامگذاری شد.

طبق توصیه سازمان جهانی بهداشت، نوزادان در شش ماه اول زندگی فقط با شیر مادر تغذیه شوند و در صورتی که نوزاد آمادگی لازم را داشته باشد، از شش ماهگی کم کم غذاهای جامد به تغذیه کودک اضافه می‌شود. توصیه می‌شود شیردهی به کودک حداقل تا دو سالگی ادامه داشته باشد.

شیر مادر حاوی ترکیب بی نظیری از انواع ویتامین‌ها، پروتئین‌ها، چربی، آنتی‌بادی‌ها و مواد دفاعی دیگری می‌باشد که هم نیاز نوزاد به یک غذای کامل را برطرف می‌کند و هم نوزاد را برای مقابله با ویروس‌ها، باکتری‌ها و عوامل بیماری‌زای دیگر مقاوم می‌سازد. هضم شیر مادر برای نوزاد آسان‌تر از شیرهای پاستوریزه می‌باشد و همچنین شیر دادن مادر به نوزاد، باعث ایجاد حس آرامش و امنیت در نوزاد می‌شود که هم می‌تواند به هضم شیر کمک کند و هم در دراز مدت تأثیرات مثبتی برای کودک داشته باشد.

شیردهی فواید بسیاری برای مادر و نوزاد دارد که برخی از آنها عبارتند از:

–              کاهش خطر سندروم مرگ ناگهانی نوزاد

–              افزایش هوش

–              تاحدی کاهش عفونت گوش میانی

–              مقاومت در برابر سرماخوردگی و آنفلوانزا

–              اندکی کاهش در خطر سرطان خون کودکی

–              کاهش خطر بیماری قند نوزادی

–              داشتن دندان‌هایی بهتر

–              کاهش خطر چاقی در آینده

–              کاهش خطر گرفتاری در آسم و اگزما

–           کاهش در خطر گرفتاری ناهنجاری‌های روحی                                 و

 

  • گروه خبری : اخبار اختصاصی
  • کد خبر : 126983
کلمات کلیدی
مدیر سایت
خبرنگار

مدیر سایت

آخرین بروز رسانی : 1403/05/07 09:46