دکتر اسپید کار چه روز هایی بیمارستان صومعه سرا حضور دارند ،و چه ساعتی
هزینه بیماران تصادفی در این بیمارستان چگونه است
با داشتن کروکی /فرم 115 یا هلال احمر رایگان می باشد
درمانگاه تخصصی چه روزهای فعال میباشد
به صفحه اول سایت مراجعه نماید. برنامه کامل درمانگاه موجود می باشد
آیا در بیمارستان امام خمینی عمل جراحی ارتوپدی انجام میشود؟
بله
بیمارستان امام خمینی پزشک مقیم دارد؟
این بیمارستان کارشناس رژیم درمانی دارد؟
بله
چراااااااااا
درصورت بی اشتهائی در بیماری کووید - 19 ، چه نوع مواد غذائی برای مصرف توصیه می شود؟
1. میوه ها و سبزی ها با تاکید بر سیب ، انار ، پرتقال ، انجیر، لیموترش ، انبه ، کدوحلوایی .
2. چای لیمو زنجبیل
3. ادویه ها و گلپر( اضافه کردن در غذا)
4. شیربرنج با سیاه دانه و کمی دارچین
5. شله زرد با خلال بادام و پسته
6. مغزها و خشکبار شامل فندق ، گردو، پسته ، بادام ، توت خشک ، نخود و کشمش ، مویز و برگه های شیرین بعنوان میان وعده یا تنقلات روزانه .
7. اضافه کردن پودر مغزهای گیاهی نظیر گردو ؛ بادام ، کنجد ، پسته به ماست یا سوپ یا سایر غذاها.
8. اضافه کردن پودر شیرخشک به ماست.
پس از درمان بیماری کرونا و ترخیص از بیمارستان چه نکاتی را باید رعایت کرد؟
مصرف منظم داروها در زمان های ذکر شده.
پرهیز از توصیه مصرف داروها به دیگران .
مراجعه به مراکز درمانی در صورت تب مجدد و سرفه های شدید.
استراحت در اتاق ایزوله و باز بودن پنجره و درب برای تهویه اتاق و محدود کردن رفت و آمد از محل اتاق ایزوله .
ظرف غذا، قاشق چنگال و لیوان جدا از بقیه ی اعضاء خانواده و شستشوی آنها به صورت جداگانه .
محدود بودن افراد مراقبت کننده از شما که از سلامت کامل برخوردار بوده و بیماری زمینه ای مانند دیابت، قلبی و تنفسی نداشته باشد.
ضدعفونی محل هایی از خانه که شما با آنها در تماس بوده اید مانند میز، دستگیره ی در، کناره های تخت ، صندلی و...( وایتکس رقیق شده ).
پرهیز از پختن غذا برای اعضاء خانواده .
شستن مرتب دستها قبل از غذا و پس از دستشویی با آب و صابون و خشک کردن دستها با دستمال کاغذی .
بستن شیر آب ، پس از شستن دستها با آب و صابون.
ضدعفونی دستشویی ، حمام و کلیه سطوح توالت حداقل روز یکبار .
ضدعفونی مداوم دستگیره درب و اتاق ها و سرویس های بهداشتی .
طرز تهیه صحیح و اصولی ضدعفونی کننده با استفاده از سفید کننده چگونه است؟
برای رقیق سازی واتیکس حتماً از آب سرد استفاده نمایید. محلول تهیه شده را در ظرف درب بسته و دور از دسترس کودکان نگهداری نمایید. به هیچ عنوان همراه یا بعد از مواد اسیدی مثل جوهر نمک ، آبلیمو از واتیکس استفاده نشود. لازم به ذکر است در هنگام ضدعفونی با واتیکس ضمن رعایت احتیاط و استفاده از دستکش ،درب و پنجره محل استفاده باید باز باشد.
نحوه کاربرد واتیکس برای سطوح عمومی چگونه است؟
دو لیوان معمولی واتیکس را دریک ظرف 20 لیتری آب سرد رقیق نمایید و برای ضدعفونی محیط ( کف ، دیوار ، درب توالت و حمام ) با زمان تماس 30 دقیقه استفاده نمایید.
بعد از استفاده از وسایل مانند تلفن همراه ، صفحه کلید آسانسورها، صفحه کلید زنگ ، رودی اماکن و....چه نکات بهداشتی را باید رعایت کرد؟
پس از تماس با آنها ، دست ها را سریعاً با آب و صابون به مدت 30-20 ثانیه بشویید.
راههای پیشگیری و روش درمان کرونا ویروس 2019 چیست؟
بهترین روش پیشگیری از عفونت این ویروس ، دور ماندن از آن است. همچنین متخصصان مرکز کنترل و پیشگیری بیماری در آمریکا ، روش های زیر را برای پیشگیری از ابتلا به ویروس جدید کرونا و گسترش آن پیشنهاد کرده اند:
v دست هایتان را حداقل به مدت 60 ثانیه با آب و صابون بشویید .اگر آب و صابون در دسترس نداشتید، از ضدعفونی کننده های مبتنی بر الکل که محتوای الکل آن حداقل 40 درصد باشد، استفاده کنید.
v از افراد مبتلا به ویروس جدید کرونا دور بمانید.
v اگر بیمار شده اید فورا به بیمارستان مراجعه کنید و درمکان های عمومی حاضر نشوید.
v هنگام سرفه و عطسه ، دهان و بینی تان را با دستمال یا آستین لباس تان بپوشانید.
v دایما اشیاء و سطوحی را که به آنها دست می زنید، ضد عفونی کنید
v از لمس نمودن لب ها ، دهان ، چشم ها و بینی با دستان آلوده پرهیز نمایید.
v توصیه می شود تا برطرف شدن شیوع بیماری از دست دادن ، روبوسی و در آغوش گرفتن خودداری نمایید.
چه زمانی از ماسک استفاده کنیم؟
اگر سالم هستید تنها در صورتی ماسک بزنید که از فردی مشکوک به کرونا ویروس 2019 مراقبت می کنید.
اگر سرفه یا عطسه می کنید ، ماسک بزنید.
ماسک تنها زمانی موثر است که در ترکیب با شست و شوی مکرر دست ها یا مایع الکلی با آب صابون استفاده شود.
اگر ماسک می زنید ، باید نحوه ی استفاده از آن را بدانید و پس از مصرف آن را به طور مناسب دور بیاندازید.
علایم کرونا ویروس 2019چیست؟
افراد مبتلا به ویروس جدید کرونا ( بسته به شدت عفونت) از خود علایم متفاوتی بروز می دهند که از آنها
می توان به موارد زیر اشاره کرد:
v تب
v سرفه
v تنگی نفس
بیماری با تب و سپس با سرفه خشک شروع و بعد از یک هفته ، بیمار به تنگی نفس مبتلا می شود. علایم این بیماری پس از 2 تا 14 روز نمایان می شوند. علایم بیماری برخی از افراد بسیارکم و ناچیز است اما در بعضی افراد دیگر آنقدر شدید است که آنها را در خطر مرگ قرار می دهد. شدت این بیماری بنا بر زمانی که افراد در معرض این ویروس قرار گرفته اند ، متفاوت است.
کرونا ویروس 2019 چیست؟
ویروس جدیدی از نوع ویروس های کروناست که موجب بیماری های تنفسی می شود و برای اولین بار در شهر ووهان چین مشاهده شده است.
محققان هنگام شیوع این بیماری در شهر ووهان چین گفتند، بسیاری از مبتلایان به ویروس جدید کرونا ، به نوعی با غذاهای دریایی و حیوانی ارتباط داشته اند و این بیماری از حیوان به انسان منتقل شده است. اما مدتی بعد مشخص شد، این ویروس از انسان به انسان هم منتقل می شود و سرعت شیوع نسبتا بالایی هم دارد. البته هنوز مشخص نشده که این ویروس دقیقا با چه سرعتی در حال شیوع است و محققان در حال بررسی آن هستند.
علت بروز سرطان چیست؟
vپنج تا ۱۰ درصد عوامل مؤثر در سرطان ارثی است و ۹۰ درصد عوامل مؤثر در آن محیطی است و به سبک زندگی اعم از تغذیه نامناسب، عوامل استرس زا، آلودگی و تحرک نداشتن بر میگردد.
vافرادی که سابقه سرطان در خانواده دارند باید سطح آگاهی بیشتری نسبت به این بیماری داشته باشند و نسبت به آزمایشات غربالگری سالانه اقدام کنند. تشخیص سریع و زود سرطان در درمان این بیماری مؤثر است
vتغییرات طولانی مدت در نظم و دفع مدفوع، هر نوع خونریزی از نواحی مختلف بدن، پیدایش هرگونه توده در بدن و سو هاضمه در سن بالا علائم هشدار دهندهای هستند که باید آنها را جدی بگیرید.
vمحدود کردن مصرف غذاهای چرب، سرخ کردنی و کنسروی، خودداری از استعمال دخانیات و مصرف الکل، محافظت از پوست در مقابل آفتاب، انجام ورزش منظم، افزایش مصرف میوه و سبزیجات به دلیل فیبر موجود در آن و دوری از هرگونه شرایط محیطی استرس زا در پیشگیری از ابتلاء به سرطان مؤثر است.
آیا سرطان یک بیماری مسری است؟
به عنوان یک اصل کلی بیماری سرطان ،بیماری قابل انتقالی نیست بنابراین لزومی ندارد از یک بیمار مبتلا به سرطان دوری کنیم .البته برخی از عوامل ایجادکننده سرطان از دسته عوامل عفونی هستند مانند نقشی که برخی عوامل عفونی در ایجاد سرطان های معده، گردن رحم و کبد دارند و به شیوه هایی می توانند انتقال یابند. ولی خود بیماری سرطان انتقال نمی یابد.
آیا استفاده از ظروف و بسته بندی های پلاستیکی در مایکروفر سبب بروز سرطان می شود؟
حقیقت این است که استفاده از ظروف پلاستیکی که برای استفاده در مایکروفر طراحی و ساخته شده اند خطری ندارد. ولی استفاده از ظروف پلاستیکی معمولی (که برای استفاده در مایکروفر ساخته نشده اند) برای گرم کردن غذا در مایکروفر سبب آب شدن پلاستیک و نشت یکسری مواد شیمیایی در غذا می شود که ممکن است سرطانزا باشند. برای پخت و پز در مایکروفر حتماً باید از ظروف مخصوص این کار استفاده کنید.
محدوده مطلوب قند خون برای افراد دیابتی چقدر است؟
یکی از دغدغه های مهم و اساسی برای افراد دیابتی این است که قند خون شان را در محدوده مطلوب ومناسب حفظ کنند . قند خون ناشتای طبیعی برای یک فرد طبیعی غیر دیابتی در حدود 70 تا 100 میلی گرم در دسی لیتر است. مقادیر قند خون مطلوب برای افراد مبتلا به دیابت به شرح زیر می باشد:
- قند خون ناشتا : 70 تا 130 میلی گرم در دسی لیتر
- قند خون پس از وعده غذایی : کمتر از 180 میلی گرم در دسی لیتر
- قند خون 2 ساعت پس از صرف غذا: کمتر از 140 میلی گرم در دسی لیتر
قند خون 2 ساعت بعد از صرف غذا در فرد عادی باید کمتر از 120 میلی گرم در دسی لیتر باشد، ولی هدف مطلوب در بیماران دیابتی این است که این قند خون به کمتر از 140 میلی گرم در دسی لیتر برسد.
البته به یاد داشته باشید مقادیر مطلوب مذکور ممکن است برای تمام افراد دیابتی مصداق نداشته باشد و ممکن است شرایط بالینی شما به گونه ای باشد که پزشک معالج تان محدوده مطلوب قند خون برای شما را قدری متفاوت با مقادیر ذکر شده در نظر بگیرد؛ برای مثال افرادی که دچار افت قند خون ناآگاهانه می گردند ممکن است نیازمند یک قند خون بالاتر باشند.در افراد دیابتی همانطور که میزان قند خون بالا می تواند مضر باشد، افت ناگهانی و مکرر قند خون نیز می تواند آثار نامطلوبی را به همراه داشته باشد. لذا در افرادی که با درمان مشخص افت مکرر قند خون را دارند، پزشک می تواند میزان قند خون بالاتری را در نظر بگیرد .همانطور که ذکر شد افت قند خون یا هیپوگلیسمی یکی از عوارض بیماری دیابت است که در کنترل دیابت باید به آن توجه نمود. هیپوگلیسمی عبارت است از کاهش قند خون به کمتر از 70 تا 80 میلی گرم در دسی لیتر و علایم آن عبارتند از: افزایش ضربان قلب ، سرگیجه ، سنگینی سر ، احساس گیجی و گنگی، لرزش، اضطراب ، عرق کردن ، خواب آلودگی، احساس ضعف و گرسنگی و اختلال در صحبت کردن.
ممکن است پزشک معالج تان بسته به شرایط بالینی شما یک محدوده قند خون خاص را برای شما به عنوان قند خون مناسب در نظر گیرد. لذا باید توجه داشته باشید که کنترل قند خون شما به منظور پیشگیری از بروزعوارض نامطلوب دیابت می باشد و نباید نگاه وسواس گونه به آن داشته باشید. بلکه باید قند خون خود را با مشورت پزشک متخصص، در یک محدوده مناسب حفظ کنید. همچنین می بایست از خطر افت قند خون مصون بمانید.
قند خون نرمال در بارداری چقدر است؟
قند خون نرمال ناشتا در بارداری کمتر از ۹۵ و قند نرمال ۱ساعت بعد از ۷۵گرم گلوکز کمتر از ۱۴۰ و قند نرمال دو ساعت بعد از ۷۵ گرم گلوکز کمتر از ۱۲۰ می باشد.
قند خون بارداری برای خانم های زیر بیشتر اتفاق می افتد.
قند خون نرمال در کودکان چقدر است؟
قند خون طبیعی ناشتا کمتر از ۱۰۰ و قندغیرناشتا طبیعی کمتر از ۱۸۰ می باشد (بسته به نوع آزمایش و نظر پزشک تا ۲۰۰ هم می تواند نرمال باشد). قند خون نرمال در کودکان با افراد بالغ تفاوتی ندارد.
قند ناشتا بالاتر و مساوی ۱۲۶ یعنی دیابت.
قند خون ناشتا بین ۱۰۰تا ۱۲۵ و غیر ناشتا بین ۱۴۰ تا ۱۹۹ یعنی پیش دیابت (پره دیابت).
قند خون ناشتا بالاتر و مساوی ۱۲۶ و غیر ناشتا بالاتراز۲۰۰ یعنی دیابت.
قند خون نرمال ناشتا در بارداری کمتر از ۹۵ و قند نرمال ۱ساعت بعد از ۷۵گرم گلوکز کمتر از ۱۴۰ و قند نرمال دو ساعت بعد از ۷۵ گرم گلوکز کمتر از ۱۲۰ می باشد.
رژیم غذامناسب برای بیماران مبتلا به فشارخون چیست؟
چاقی یکی از عوامل مهم در ایجاد فشارخون است پس کم کردن وزن اهمیت دارد. مصرف غذاهای حای پتاسیم و منیزیم و کلسیم در بهبود فشارخون مهم است . کم کردن مصرف نمک ، غذاهای فست فود و ترک سیگار نیز پیشنهاد می شود. موز ، زدالو، پرتقال ، انجیر ، گریپ فروت، هلو، آلو ،سیب زمینی ، سیر، کلم بروکلی ، کدو سبز، قارچ ،گوچه فرنگی و سبزی ها سرشار از پتاسیم هستند . منابع منیزیم شامل جوانه گندم ، بادام زمینی ،سیب زمینی ،اسفناج ، شیرو نان سبوس دارمی باشد. منابع حاوی کلسیم شامل شیر لبنیات و ماهی است. بهدی ازاست رعایت توصیه های مناسب با بیمار ضروری می باشد.
چه رژیم غذایی برای بیماران دیالیزی مناسب است؟
اگر بیماری که دیالیز خونی می شود رژیم غذایی مناسبی نداشته باشد سلامتی اش به خطر می افتد و از طرفی بیمار با رعایت رژیم غذایی مناسب به سطح مناسبی از سلامت خواهد رسید. رژیم غذایی بیمار باید حاوی مقادیر مناسب کالری و پروتئین باشد تا بتواند احتیاجات بیمار را برآورده نماید.
مصرف مواد پروتئینی
به علت اینکه سموم ناشی از تجویز پروتئین توسط دستگاه دیالیز تاحدی برداشته می شود مقدار مصرف پرونئین بیماران باید نسبت به قبل از دیالیز افزایش یابد. چون پروتئین در بدن موجب رشد ، ایجاد نیرو و ترمیم بافتهای آسیب دیده می شود به همین دلیل در صورت عدم مصرف مقادیر کافی پروتئین ، قدرت دفاعی بدن در مقابل بیماری ها به خطر می افتد.
مواد غذایی حاوی پروتئین:
ماهی ، مرغ ، گوشت گاو ، گوشت گوسفند، شیر و تخم مرغ است .
گروه غلات و حبوبات حاوی پروتئین می باشند . اما پروتئین آنها از نوع گیاهی و نامرغوب بوده ، پس برای مصرف بیماران دیالیز مناسب نمی باشند. با اندازه گیری دوره ای آلبومین سرم می توان تا حدی از مناسب بودن پروتئین مصرفی در بیماران مطمئن شد.
مصرف کم نمک
مصرف زیاداز حد نمک ، باعث ایجاد تشنگی در فرد شده و فرد مجبور به مصرف آب زیادتر از حد لازم می شود. واین آب در بدن تجمع پیدا کرده و تجمع آب اضافه در بدن سبب فشارخون بالا و کار قلب زیادتر شده و تورم دست و پا برای بیمار ایجاد می شود. یمار دچار تنگی نفس وسخت تر شدن تنفس ، سردرد و احساس کسالت می شود به همین دلیل مصرف خیار شور ، چیپس ، پفک و آجیل نیز برای افراد دیالیز ممنوع می باشد. در صورتی که به نمک طعام عادت کرده اید می توانید با افزودن سبزیهای معطر خشک شده ، سرکه ، لیمو و ادویه جات غذاهای خود را خوش طعم نمائید.
مصرف کم مواد غذایی حاوی پتاسیم
پتاسیم یک ماده معدنی مهم برای کارکرد طبیعی اعصاب و عضلات است که بطور فراوان در میوه ها ، شیر و سبزیجات وجود دارد. اگر چه پتاسیم عنصری مفید و ضروری برای بدن است ولی زیاد بودن آن می تواند همراه با عوارض بسیار خطرناک قلبی باشد. در یک بیمار دیالیزی پتاسیم مطلوب ، 6 میلی اکی والان در لیتر می باشد. اگر میزان پتاسیم در فواصل دیالیز بیش از انداره بالا رود سبب ضعف عضلانی و تاثیر بر روی ضربان قلب و مرگ می شود. لذا در مصرف مواد پر پتاسیم مثل : سیب زمینی ، کرفس ، مرکبات ، موز ، کیوی ، گوجه فرنگی ، کدو ، حبوبات ، خربزه ، طالبی ، خرما ، آجیل ، بادام ، پسته ، هویج ، انبه ، انجیر ، توت خشک ، برگه زرد آلو دقت کنید.اگر می خواهید بخورید نصف آن را بخورید و یا به میزان کم بخورید و در صورتیکه مواد با پتاسیم بالا در آب می باشد آب آن را دور بریزید یا آب پز کرده و آبش را دور بریزید. هنگام مصرف سیب زمینی ، آن را به قطعات کوچکتر تقسیم کرده و به مدت 30 دقیقه در آب قرار دهید و آب آن را دور بریزید در این صورت مقدار قابل توجه ای از پتاسیم آن را کاهش داده اید
مصرف کم مواد غذایی حاوی فسفر
فرد یالیزی باید از مصرف غذاهایی با فسفر بالا خودداری کند . چون باعث ضعیف و شکننده شدن استخوانها و ایجاد خارش در بیماران دیالیزی می شود. موادی که حاوی فسفر بالا هستند شامل : شکلات ، ذرت برشته ، نوشابه های سیاه رنگ حاوی کولا ، کاکائو ، ماهی بویژه ماهی سفید ، زرده تخم مرغ ، کله پاچه ، شیر ، ماست ، لوبیا قرمز ، عدسی ، آجیل حاوی فسفر بالایی هستند.
میزان مصرف مایعات در افراد دیالیزی
مصرف مایع بسته به مقدار ادرار تولید شده در فرد دارد برای اندازه گیری مقدار ادرار روزانه ، صبح اولین ادرار را دور ریخته و بعد از آن تا 24 ساعت یعنی تا صبح فردا هرچه ادرار نموده اید جمع آوری نمائید مجموع حجم آن ، حجم ادرار شماست و براساس آن میزان مایعات مصرفی تعیین می گردد .مثلا اگر 500 سی سی ادرار در 24 ساعت داشته مقدار مجاز مصرف مایع 500 سی سی بعلاوه 400 تا 800 سی سی می باشد. بطور کلی مصرف آشامیدنی باید در حدی باشد که اضافه وزن در جلسه دیالیز بیش از 2 کیلوگرم نباشد.
چگونه به بیماری دیابت مبتلا میشویم؟
دیابت چیست؟ هنگامی که گلوکز یا قند وارد جریان خون می شود، مقدار مناسبی انسولین توسط پانکراس (لوزالعمعده ) آزاد می شود که قند خون را کنترل می کند. درافراد دیابتی این سیستم کار نمی کند، در نتیجه باعث افزایش قند خون شده و به آن هیپرگلیسمی گویند. چند نوع دیابت داریم؟ دیابت نوع 1 دیابت نوع یک ناشی از تخریب سلولهای بتا پانکراس میباشد و بیشتر افراد درگیر با این بیماری کمتر از 20 سال سن دارند .عوامل ایجاد کننده دیابت نوع 1 :سوابق خانوادگی ،عوامل محیطی ،حضور سلولهای سیستم ایمنی بدن (آنتیبادیها) ،جغرافیا. دیابت نوع 2 دیابت نوع دو معمولاً با پیشزمینه مقاومت انسولینی در فرد همراه است. با افزایش سن امکان ابتلا به این بیماری بیشتر میشود و بیشتر در افراد بالای 30 سال ایجاد میشود. عوامل ایجاد کننده نوع دیابت 2 : وزن ، کم تحرکی ، سابقه خانوادگی ، نژاد ، سن ، دیابت بارداری ، سندرم تخمدان پلی کیستیک ،فشارخون بالا، سطح غیرطبیعی چربی خون .