روز جهانی زئونوزها
روز جهانی زئونوزها
۶ جولای مصادف با 15 تیرماه ۱۴۰۳ تحت عنوان روز جهانی زئونوز (بیماریهای قابل انتقال از حیوان به انسان) نامگذاری شده است.
در سالجاری را با شعار " یک جهان ، یک سلامت ، یک آینده با هم برای پیشگیری از بیماری های قابل انتقال بین انسان و حیوانات" فرصتی مناسبی جهت آگاه سازی آحاد جامعه به ویژه گروه های در معرض خطر در مورد بیماری های زئونوز بومی و راههای پیشگیری و کنترل آنها و نیز حساس نمودن مسئولین بالادستی مرتبط در دستگاه های مختلف جهت افزایش تعاملات و همکاری بین بخشی دانست.
راه های انتقال بیماری زئونوز بسیار متنوع است، از منابع غذایی آلوده، تماس بین انسان و حیوانات به عنوان منبع غذایی و تماس با حیوانات دست آموز و وحشی از راه های انتقال زئونوز است.
از بین بیماری های قابل انتقال از حیوان به انسان می توان بر بیماری تب مالت، سالک در مناطق مرزی، تب خونریزی دهنده کریمه کنگو در مناطق اورامانات و گزش حیوان در تمامی شهرستان های تابعه را مهمترین بیماریهای منتقله از حیوان به انسان دانست .
راههای پیشگیری از انتقال بیماری بین انسان و حیوانات شامل :
- نگهداری غیراصولی حیوانات، عاملی مهم در گسترش بیماریهای خطرناک در انسان
- لزوم واکسیناسیون حیوانات خانگی، رعایت اصول بهداشتی در تماس با دام و اجتناب از مصرف فرآوردههای دامی غیرپاستوریزه
- در صورت وقوع گازگرفتگی توسط حیوان، برای واکسیناسیون و دیگر اقدامات درمانی بلافاصله به واحد مراقبت و پیشگیری هاری در مرکز بهداشت شهرستانها مراجعه کنید.
- محل نگهداری حیوانات خانگی باید مرتبا تمیز و ضدعفونی شده و از تماس کودکان و زنان باردار با آنها پرهیز و از تماس حیوانات خانگی با حیوانات وحشی و ولگرد، جلوگیری شود.
- از مصرف گوشت و جگر خام و نیم پز خودداری کنید.
- محل نگهداری دام های اهلی مانند گاو، گوسفند و بز در اماکن روستایی از محل زندگی انسان جدا و مرتبا با سمپاشی مناسب از بندپایان ناقل مثل کنه، پاکسازی شود.
- گوشت تازه 24 ساعت و جگر و سایر امعاء و احشاء دامی، 48 ساعت قبل از مصرف، در دمای 4 درجه سانتیگراد نگهداری شود.


نظر دهید